Pohovani krompir sa sirom i šunkom, Foto: PRINTSCREEN/YT/DANS LA CUISINE DE SOU

ukusno

RECEPT DANA! Napravite pohovani krompir sa sirom i šunkom, ovo je idealni DORUČAK za celu porodicu! (VIDEO)

Najbolji način da iskoristite pire krompir jeste da ga napunite sirom i šunkom, a onda i ispohujete

Objavljeno: 05.10.2022. 09:26h

Pire krompir ste mnogo puta jeli kao prilog i postoji hiljadu caka kako da ga napravite da bude savršen.

Predlažemo vam da probate da napravite ukusno jelo od pire krompira punjeno sirom i šunkom, a onda i pohovano. Ne postoji ništa lepše, a nije teško da se napravi. Unutra je mekano, a spolja krckavo i zato je pravi užitak. Možete da služite i gostima, ali i kao večeru ili doručak.

Sastojci:

800 g krompira

malo peršuna

2 kašike skroba

100 g tvrdog sira

2 jajeta

brašno

prezle

Priprema:

Krompir oljuštite, iseckajte, pa skuvajte. Procedite i ispasirajte. Dodajte seckani peršun, skrob i rendani sir. Posolite, pobiberite i sjedinite. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta. Kašikom vadite smesu, pa malo rukama oblikujte, preko stavite parče sira i šunke i zatvorite sa još malo pire krompira i lepo rukama oblikujte pitu. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso)