NJAMIII
SPREMITE DOMAĆINSKU POGAČU: Bakina TRPEZA bez nje nije MOGLA da se ZAMISLI, caka je u TESTU (RECEPT)
Danas ljudi nemaju vremena, ali mnogi se i plaše da prave, jer misle da je mešenje testa komplikovano
Naučite kako da napravite domaćinsku pogaču kao što su je pravile naše bake.
Mirisna i mekana pogača je nekada bila neizostavna i podseća nas na lepša vremena. Danas ljudi nemaju vremena, ali mnogi se i plaše da prave, jer misle da je mešenje testa komplikovano. Bakina trpeza nije mogla da se zamisli bez domaće pogače, zato vam Stvar ukusa donosi jednostavan recept koji će vam sigurno uspeti.
Sastojci:
200 ml tople vode
90 ml toplog mleka
2 kašike ulja
1 kašika šećera
10 g suvog kvasca
480 g brašna
1 kašičica soli
1 žumance
Priprema: Pomešajte vodu, mleko, šećer, ulje i kvasac. Lepo promešajte, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo. Stavite testo u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa krpom. Ostavite da nadođe nekih 45 minuta. Kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite u tanji krug. Prebacite u nauljenu okruglu tepsiju i malo prstima razvucite do ivice. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta. Premažite umućenim žumancetom, pa viljuškom udubite na par mesta. Posle izbockajte čačkalicom na par mesta. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)