za hladne dane
OVAKO MAĐARI KUVAJU SUPU: Ukusnija je od SRPSKE zbog POVRĆA koje DODAJU, naše domaćice će ODLEPITI za RECEPTOM
Iskidati (ili narendati) komadiće veličine pirinča i ukuvati u ključalu supu
Recept za mađarsku supu.
Sastojci
400 g junećeg mesa
1 veći zreli paradajz
1 zelena paprika
100 g šargarepe
300 g krompira
100 g peršunovog korena
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
3 kašike ulja
kim
so
Za testo:
100 g brašna
1 jaje
so
Priprema
Na zagrejanom ulju dinstati sitno iseckan crni luk
Kad postane staklast posuti ga crvenom mlevenom paprikom
Dodati meso isečeno na kocke, so, iseckan paradajz i zelenu papriku (može ljuta, po ukusu)
Kuvati poklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša
Zatim, dodati na kocke iseckati krompir, šargarepu i peršunov koren
Prelliti sa 1 l vode i začiniti kimom
Kuvati dalje dok povrće ne omekša
Od brašna, jaja i malo soli umesiti čvrsto tiesto
Iskidati (ili narendati) komadiće veličine pirinča i ukuvati u ključalu supu
(Espreso/Zalogaj.com)