probajte
OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMAJU ĆUFTE: Domaćice otkrile TAJNU starinskog RECEPTA
Po želji ih ukrasite sitno seckanim peršunom
Profesionalni kuvari prilikom prirpeme ćufti koriste uvek jednu namirnicu, koja ovo jelo čini dodatno ukusnijim.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 5 čenova belog luka
- 2 kašike prezli
- pola vezice peršuna
- so, biber Za sos:
- 400 g pavlake
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 200 ml vode
Priprema:
U činiju stavite meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine, prezle i iseckan peršunov list, pa sve promešajte dok se fino ne sjedini. Nakvasite ruke kako se meso ne bi lepilo, pa oblikujte ćufte.
Tiganj zagrejte i nauljite i stavite ćufte da se prže na tihoj vatri, pa ih povremeno okrećite.
Za to vreme pripremite sos. Iseckajte crni i beli luk, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju, a onda dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice.
Sipajte vodu i mešajte non-stop kako sos ne bi zagoreo.
Sipajte pavlaku, a onda dodajte ćufte, smanjite vatru i ostavite da se sve zajedno krčka 5 minuta.
Po želji ih ukrasite sitno seckanim peršunom.
(Espreso/NajŽena)