UKUSNO!
OVAKO ŠPANCI POHUJU KARFIOL: Ne rade to kao mi, imaju mnogo bolju i zdraviju FORU! (VIDEO)
Isprobajte recept za prženi karfiol kao što ga prave Španci. Definitivno će vam se dopasti
Španska kuhinja je, kao i italijanska, popularna u celom svetu. Pored paelje, ćurosa i gaspaća imaju još mnogo jela kojima mogu da se ponose.
Jedan takav recept je i za prženi karfiol. Španci su uspeli da povrće, koje baš i nije omiljeno, naprave toliko ukusnim da i deca požele da probaju. Ne samo što je jednostavno, nego je jeftino i brzo i zato je aposlutni hit.
Sastojci:
1 glavica karfiola 2 kašike maslinovog ulja (može i obično) 6 čenova belog luka 1 kašičica slatke paprike šaka svežeg peršuna
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, približno jednake veličine. Kratko ih blanširajte u ključaloj vodi, pa procedite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Zatim dodajte slatku papriku i promešajte. Dodajte i karfiol, posolite i pobiberite, pa promešajte. Pržite dok karfiol ne poprimi boju umaka. Pospite peršunom i poslužite.
(Espreso)