preukusno!
BUNDEVARA IDEALNA POSLASTICA ZA JESENJE DANE: Sočna pita na starinski način, priprema se BRZO i LAKO! (RECEPT)
Ovo morate da probate
Oktobar ne može da se zamisli bez bundeve, koju možete iskoristiti za razne slatke recepte.
Ovoga puta predlažemo vam da napravite sočnu pitu od bundeve, koja je idealna poslastica tokom jesenjih dana.
Sastojci:
- kore za pitu½ kora
- rendana bundeva600 g
- mleveni mak – zaslađena mešavina200 g
- vanilin šećer1
- vrela voda100 ml
- voda150 ml
- ulje100 ml
- prašak za pecivo½
- šećer12 kašika
- smeđi šećerza posipanje
Priprema:
Kore razlistajte i za svaki prut pite odvojte po tri kore. Od navedenih namirnica pripremi se šest rolni. Mleveni mak pomešajte sa vanilin-šećerom, poparite vrelom vodom i dobro promešajte. Za premazivanje kora posebno sjedinite vodu, ulje i prašak za pecivo.
Na radni deo postavite koru, blago je premažite mešavinom vode, ulja i praška za pecivo. Zatim stavite drugu koru, ponovite postupak i dodajte dve kašike pripremljenog maka i razmažite. Na to položite treću koru, premažite je tečnom mešavinom, pa ravnomerno rasporedite rendanu bundevu i pospite sa dve kašike šećera.
Bočne ivice preklopite ka unutra, pa čvrsto uvijte kore u valjak. Prenesite spremljene valjke u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih ostatkom tečne mešavine, pospite sa malo smeđeg šećera i svaki rolat zasecite na šest mesta kako bi se pečena pita lakše sekla.
Pecite oko 30 minuta na 170 stepeni.
(Espreso/Žena)