Ilustracija, Foto: Profimedia

sprecijalitet

STARI RECEPT PO KOM SU SPREMALE NAŠE BAKE: Pripremite očaravajuć KESTEN PIRE, ukus je FENOMENALAN! (RECEPT)

Kada smo ustanovili da je i ukusan i zdrav, pripremite ga kod kuće kao u restoranu

Objavljeno: 03.10.2022. 17:56h

Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...

Sastojci:

  • 1 kg kestena
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 20 g belog šećera
  • 25 ml ruma
    foto: Profimedia

Uputstvo za pripremu:

Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli, piše Stil.

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.

Ukrasite šlagom. Prijatno!

(Espreso/Stil)