prijatno!
3 MILIONA LJUDI JE ODUŠEVLJENO RECEPTOM ZA ORIGINALNE ŠVEDSKE ĆUFTE: Srbi odlepili za ovim ručkom! (VIDEO)
Umesto srpskih napravite švedske ćufte u neodoljivom sosu i oduševite celu porodicu
Ćufte su popularne u Srbiji i obično se prave u paradajz sosu, a služe sa krompir pireom.
Priprema nije komplikovana u meso se dodaju jaja i prezle i oblikuju ćufte, pa se kuvaju u paradajz sosu ili se prvo isprže, a onda dodaju u sos. Kako god da ih pripremite ukus je savršen, a mi vam predlažemo da napravite švedske ćufte koje obožava ceo sve, a to pokazuje i video na YouTube-u koji je pogledalo preko 3 miliona ljudi.
Priprema je malo drugačija od srpskih, ali se ukus pamti. Ono što je bitno je da izaberete dobro mleveno meso, jer od njega sve zavisi, ali i od začina. Svako ćufte pravi na svoj način, a ovo je jedan od boljih recepata i sigurni smo da ćete uživati.
Sastojci:
Za ćufte:
2 kašike putera
1/2 crnog luka
1/4 šolje mleka
2 velika jajeta
1/3 šolje prezli
3/4 kašičice bibera
1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
1/4 kašičice slatke paprike
1,5 kašičica soli
900 g mešanog mlevenog mesa
Za sos:
2 kašike putera
3 kašike brašna
3 šolje bujona
1/2 šolje pavlake za kuvanje
1/2 kašičice šećera
1/4 kašičice vorčester sosa
so i biber po ukusu
Priprema:
Na puteru propržite sitno seckan crni luk, a zatim ga preručite u neku veću posudu. Dodajte mleko, jaja, prezle, začinite i dobro sjedinite. Zatim dodajte meso i promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Za to vreme u tiganju istopite puter, pa propžite brašno dok ne dobije zlatnu boju. Pazite da ne zagori i da ne ostanu grudvice. Zatim sipajte bujon, pa kad krene da vri dodajte pavlaku za kuvanje. Dodajte šećer, vorčester sos, so i biber, pa promešajte. Kad proključa isključite šporet. Zatim od mlevenog mesa napravite manje ćuftice i onda i poređajte na pleh obložen aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20-25 minuta. Stavite ih u tiganja sa sosom i lepo prelijte.
(Espreso)