OTKRIVAMO
U JUGOSLAVIJI BI SE OVAKO SPREMAO SLATKI KUPUS DA NIJE DOŠLO DO RASPADA: Samo takvog su hteli da ga JEDU
Najjednostavniji recept za sladak kupus je u nastavku.
Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam donosimo u nastavku. Ukoliko niste pravili do sada videćete kako je jednostavno.
Sastojci:
1 glavica kupusa
1 šolja paradajza iz flaše
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
svež peršun, so
2 čena belog luka
Zaprška:
pola kašike brašna
malo ulja
mlevena i tucana ljuta paprika
Priprema:
Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti.Ddodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.
(Espreso)