recept
NAPRAVITE POHOVANO BELO MESO BEZ TRUNKE ULJA: Samo UVALJATE u OVO (RECEPT)
Pohovano meso nije preporučljivo jesti često, ali ako ga pripremite u rerni, možete da se počastite ukusnim obrokom
Belo meso je jedno od najpopularnijih jela u celom svetu, pogotovo ako se ispohuje. Takav način pripreme nije preterano zdrav jer se prži u dosta ulja, ali mi vam predlažemo da napravite jednako ukusno pohovano meso koje se peče u rerni. Još jedna dobra stvar kod ovog recepta je što mogu da ga naprave i oni koji nikada nisu kuvali.
Sastojci:
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
peršun
1 kašika limunovog soka
500 g pilećeg filea
70 g prezli
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice crnog luka u prahu
35 g parmezana
Priprema: U posudu sipajte jaje, maslinovo ulje, sirno seckani peršun i limunov sok. Posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Zatim dodajte sitnije seckano meso i lepo promešajte, da meso upije smesu. U tanjir pomešajte prezle, začine i parmezan, pa uvaljajte meso. Posložite na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite pleh, okrenite meso na drugu stranu i pecite na istoj temepraturi još 7-10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)