Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

probajte, neće te se pokajati

SVI SRBI OBOŽAVAJU DA GA JEDU, A MALO KO DA GA SPREMA: Mađarski kuvar otkrio tajnu NAJBOLJEG gulaša, meso PREMEKANO

Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvar Ištvan Sekelj podelilo je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša

Objavljeno: 02.10.2022. 14:24h

Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.

Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvar Ištvan Sekelj podelilo je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.

Sastojci:

1,5 kg crnog luka

200 ml ulja

20 g soli

2,5 kg junetine

30 g začina za jelo

10 g bibera

50 g mlevene crvene slatke paprike

30 g mlevene crvene ljute paprike

5 g belog luka

Priprema:

U veću šerpu dodajte ulje, kada se malo zagreje, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na kockice, a zatim beli luk da se sjedini.

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Kada boja postane zladna i kada ste sigurno da se luk lepo izdinstao, dodajte mlevenu crvenu papriku slatku, zatim ljutu, beli luk i ostavite da se kuva 3,4 sata na jako tihoj vatri. Kada voda ispari, dodajte je umereno, po jednu šoljicu.

Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!

Ovi sastojci su za 10 osoba.

Prijatno!

(Espreso)