Pohovan karfiol, Foto: Privatna galerija

recept

SPREMITE UKUĆANIMA NEŠTO DRUGAČIJE ZA RUČAK: Pohovani karfiol koji neće odbiti (RECEPT)

Oduševićete vas ukus

Objavljeno: 02.10.2022. 13:52h

Fenomenalan recept za pohovani karfiol.

Sastojci:

750g svežeg karfiola

3 jaja

100ml mleka

kašika vegete

brašno po potrebi

ulje po potrebi

biber po ukusu

FOTO: BAKINA I DEKINA KUHINJA
FOTO: Privatna galerija
FOTO: Privatna galerija
FOTO: Privatna galerija
FOTO: Privatna galerija

Priprema:

Šerpu napunite vodom i sačekajte da proključa. Karfiol operite i razdvojte ga na cvetove, mada ga možete i ostaviti krupnijeg da se pri pohovanju ne bi previše isušio.

U provrelu vodu ubacite karfiol, smanjite temperaturu ringle i ostavite da se kuva do 5 minuta, nikako duže. Potrebno je da samo blago omekša, ali da praktično ostane čvrst i celovit. Potom ga ocedite.

U međuvremenu jaja blago razmutite viljuškom i dodajte im vegetu i mleko, pa još malo razmutite i sjedinite. Ulje zagrejte na ringli, ne treba da bude suviše vrelo, ali ni suviše blago. Karfiol uvaljajte u brašno, potom umočite u smesu sa jajima i opet uvaljajte u brašno. Pri prženju ga sve vreme okrećite, tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.

Ispržen karfion stavite na papirne ubruse kako bi upio suvišnu masnoću. Začinite ga i servirajte po želji.

(Espreso)