recept
SPREMITE UKUĆANIMA NEŠTO DRUGAČIJE ZA RUČAK: Pohovani karfiol koji neće odbiti (RECEPT)
Oduševićete vas ukus
Fenomenalan recept za pohovani karfiol.
Sastojci:
750g svežeg karfiola
3 jaja
100ml mleka
kašika vegete
brašno po potrebi
ulje po potrebi
biber po ukusu
Priprema:
Šerpu napunite vodom i sačekajte da proključa. Karfiol operite i razdvojte ga na cvetove, mada ga možete i ostaviti krupnijeg da se pri pohovanju ne bi previše isušio.
U provrelu vodu ubacite karfiol, smanjite temperaturu ringle i ostavite da se kuva do 5 minuta, nikako duže. Potrebno je da samo blago omekša, ali da praktično ostane čvrst i celovit. Potom ga ocedite.
U međuvremenu jaja blago razmutite viljuškom i dodajte im vegetu i mleko, pa još malo razmutite i sjedinite. Ulje zagrejte na ringli, ne treba da bude suviše vrelo, ali ni suviše blago. Karfiol uvaljajte u brašno, potom umočite u smesu sa jajima i opet uvaljajte u brašno. Pri prženju ga sve vreme okrećite, tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.
Ispržen karfion stavite na papirne ubruse kako bi upio suvišnu masnoću. Začinite ga i servirajte po želji.
(Espreso)