probajte!
RUSKA SALATA OBAVEZAN JE SPECIJALITET NA SRPSKIM TRPEZAMA: Uz ova 2 sastojka biće još KREMASTIJA I SOČNIJA (RECEPT)
Pored nekoliko vrsta povrća koje je osnovni sastojak ruske salate, retko ko zna da dodatkom ova dva voća postaje još kremastija i sočnija
Ruska salata neizostavan je deo slavskih trpeza u našoj zemlji, a svaka domaćica ima svoj provereni recept za ovaj specijalitet koji je nastao u Moskvi sredinom 19. veka.
Sastojci:
1/2 šolje iseckanog i skuvanog krompira 1/2 šolje šolje kuvane piletine iseckane na kockice 1/2 šolje šargarepe (iseckane na sitnije komade i kuvane) 1/2 šolje kuvanog graška 1/2 šolje iseckane jabuke 1/2 šolje iseckanog ananasa
Za preliv:
1/2 šolje pavlake 1/2 šolje majoneza 1-2 kašike šećera 1/4 kašičice soli 1/4 kašike bibera
Priprema:
Pomešajte svo iseckano voće i povrće. Ostavite da se sve ohladi.
Pomešajte sve sastojke za preliv dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pomešajte dresing i iseckano voće i povrće.
Služite ohlađenu salatu.
(Espreso / Krstarica)