Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

probajte!

RUSKA SALATA OBAVEZAN JE SPECIJALITET NA SRPSKIM TRPEZAMA: Uz ova 2 sastojka biće još KREMASTIJA I SOČNIJA (RECEPT)

Pored nekoliko vrsta povrća koje je osnovni sastojak ruske salate, retko ko zna da dodatkom ova dva voća postaje još kremastija i sočnija

Objavljeno: 02.10.2022. 10:02h > 10:11h

Ruska salata neizostavan je deo slavskih trpeza u našoj zemlji, a svaka domaćica ima svoj provereni recept za ovaj specijalitet koji je nastao u Moskvi sredinom 19. veka.

Pored nekoliko vrsta povrća koje je osnovni sastojak ruske salate, retko ko zna da dodatkom ova dva voća postaje još kremastija i sočnija.

Sastojci:

1/2 šolje iseckanog i skuvanog krompira 1/2 šolje šolje kuvane piletine iseckane na kockice 1/2 šolje šargarepe (iseckane na sitnije komade i kuvane) 1/2 šolje kuvanog graška 1/2 šolje iseckane jabuke 1/2 šolje iseckanog ananasa

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now
FOTO: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now
FOTO: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

Za preliv:

1/2 šolje pavlake 1/2 šolje majoneza 1-2 kašike šećera 1/4 kašičice soli 1/4 kašike bibera

Priprema:

Pomešajte svo iseckano voće i povrće. Ostavite da se sve ohladi.

Pomešajte sve sastojke za preliv dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pomešajte dresing i iseckano voće i povrće.

Služite ohlađenu salatu.

(Espreso / Krstarica)