Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

recept

JEDNOSTAVAN NEDELJNI RUČAK KOJI ĆE CELA PORODICA OBOŽAVATI: Razbijen mit o zelju, prava BOMBA vitamina i minerala

Pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, na izgradnju kostiju i rad mišića

Objavljeno: 02.10.2022. 08:29h

Zelje je iz roda kupusa, blitva je slična spanaću. I jedna i duga namirnica su izuzetno zdrave, čiste organizam od toksina, pozitivno utiču na srce, jačaju kosti, popravljaju raspoloženje...To je mala riznica vitamina i minerala. Vekovima se zelje tretira kao hrana za siromašne .

Pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, na izgradnju kostiju i rad mišića.

Potrebno je:

1 par pilećeg belog mesa

1veća veza blitva

malo suve seckane slanine

mala glavica crnog luka

1 šargarepa

3-4 čena belog luka

100 gr kisele pavlake

100 ml jogurta

1 manji paradajz

3 jaje

3 čena belog luka

malo kačkavalja

so..ulje..začin

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Zelje ili blitvu oprati očistiti drškicu i obariti u malo vode. U vodu dodati 1 malu kašičicu jabukovog sirćeta. Bariti 2 min pa ocediti isprati i iseckati.

Na ulju propržiti seckanu suvu slaninu,seckan crni luk , dodati na kockice šargarepu. Meso iseći na manje sitije (komadiće) pa posebno na ulju na najjačoj temperaturi propržiti da porumeni, U luk ubaciti ceckano zelje, blitvu ili spanač.

Meso posoliti dodati malo začina za piletinu , 1/2 kašičice ml. paprike i izjednaćiti. Ubaciti meso u blitvu pa posoliti ili dodati suvog začina i 3 čena seckanog belog luka. Tepsiju podmazati uljem i sve istresti.

Odozgo poredjati na kocke oljušten paradajz. U činiju umutiti 3 jaja dodati pavlaku i jogurt. sve promešati Preliti preko mesa i protresti da jaja padnu na dno tepsije. Odozgo narendati malo kačkavalja i seckanog peršunovog lista. Peći na 200 stepeni C 30-40 min. da zarumeni. Služiti toplo.. Ništa bolje niste jeli..

(Espreso)