njam njam
OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE POHOVATI PILETINU U JAJIMA: Ova SMESA će MESO učiniti SOČNIJIM (RECEPT)
Recept za najbolje pohovano belo meso
Navikli smo da pohujemo meso u jajima, ali grešimo. Belo meso biće mnogo sočnije ako ga pohujemo na drugačiji način.
Recept za najbolje pohovano belo meso:
Sastojci:
500 g belog mesa
150 g putera
150 g čedar sira
20 g mirođije
200 g brašna
250 ml piva
150 g prezli
Pomešajte pivo sa brašnom i primetićete razliku.
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.
Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.
Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso / Krstarica)