Pohovana piletina, Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

njam njam

OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE POHOVATI PILETINU U JAJIMA: Ova SMESA će MESO učiniti SOČNIJIM (RECEPT)

Recept za najbolje pohovano belo meso

Objavljeno: 30.09.2022. 19:22h

Navikli smo da pohujemo meso u jajima, ali grešimo. Belo meso biće mnogo sočnije ako ga pohujemo na drugačiji način.

Recept za najbolje pohovano belo meso:

Sastojci:

500 g belog mesa

150 g putera

150 g čedar sira

foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

20 g mirođije

200 g brašna

250 ml piva

150 g prezli

FOTO: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI
FOTO: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI
FOTO: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI
FOTO: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Pomešajte pivo sa brašnom i primetićete razliku.

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.

Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso / Krstarica)