Kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja
zimnica
OVAKO SE U JUGOSLAVIJI KISELIO KUPUS: Neće vam PROPASTI samo ako DODATE OVO, RECEPT koji ulazi u ANALE
Na svaki 10 l vode stavite 250 gr soli i dobro izmešajte
Objavljeno: 29.09.2022. 15:38h
Nikolina Jokić
Ukiselite kupus kao što su domaćice to radile u Jugoslaviji.
Potrebno je :
10 glavica kupusa
20 l vode
1/2 kg soli
Priprema:
Kupus očistiti izdubiti i u svaku glavicu staviti kašiku soli.
Poređati u bure od 40 l. Naliti vodom u koju ste rastvorili so. Nemojte zaboraviti da ste već stavili u svaku glavicu po kašiku soli tj po 10 gr. i time dodali 100 gr soli.
Na svaki 10 l vode stavite 250 gr soli i dobro izmešajte. Kupus mora da bude pokriven vodom. Ostavite 2-3 dana pa pogledajte kupus upija pa dolite još. Pritisnite plastičnim pretiskačim i nekim kamenom. Pretočite ga bar 3 puta… ili ga sa čistim crevom dobro izduvajte.
(Espreso)