Punjene paprike, Foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

NJAMM

EVO KAKO MAKEDONCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Zbog 1 VRSTE LUKA je ukusnija od NAŠEG, recept će vas RASPAMETITI

Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata

Objavljeno: 29.09.2022. 12:50h > 12:52h

Punjene paprike na makedonski način.

-10 crvenih paprika šilja

300 grama mlevenog mesa

70 grama pirinča

foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

dve šargarepe

2 češnja belog luka

3 glavice crvenog luka

suvi začin

biber

paradajz.

Priprema

FOTO: Printsceen/Youtube/ Gala Food
FOTO: Printsceen/Youtube/ Gala Food
FOTO: Printsceen/Youtube/ Gala Food
FOTO: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Paprike očistite od peteljki i semenki. Operite ih i svaku (sa obe bočne strane) zasecite nožem u obliku “x”. Dok se paprike kuvaju, kroz te proreze, fil će postepeno uzimati tečnost iz tepsije.

Crveni i beli luk sitno iseckati i na ulju dobro propržiti, a zatim dodati rendane šargarepe, mleveno meso i pirinač te sve zajedno pržiti. Začiniti suvim začinom i biberom.

foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Paprike napunite pripremljenim filom. Zatvorite ih paradajzom. Složite u podmazanu tepsiju (26-28 cm) i sipajte vodu, oko 2 cm, tako da ona dođe do polovine paprika.

Tepsiju stavite na ringlu i kuvajte sat vremena. U tom periodu, paprike okrenite dva do tri puta i po potrebi dolijte vodu (maksimalno tri puta).

Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata.

(Espreso / Minjina kuhinjica)