NJAMM
EVO KAKO MAKEDONCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Zbog 1 VRSTE LUKA je ukusnija od NAŠEG, recept će vas RASPAMETITI
Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata
Punjene paprike na makedonski način.
-10 crvenih paprika šilja
300 grama mlevenog mesa
70 grama pirinča
dve šargarepe
2 češnja belog luka
3 glavice crvenog luka
suvi začin
biber
Priprema
Paprike očistite od peteljki i semenki. Operite ih i svaku (sa obe bočne strane) zasecite nožem u obliku “x”. Dok se paprike kuvaju, kroz te proreze, fil će postepeno uzimati tečnost iz tepsije.
Crveni i beli luk sitno iseckati i na ulju dobro propržiti, a zatim dodati rendane šargarepe, mleveno meso i pirinač te sve zajedno pržiti. Začiniti suvim začinom i biberom.
Paprike napunite pripremljenim filom. Zatvorite ih paradajzom. Složite u podmazanu tepsiju (26-28 cm) i sipajte vodu, oko 2 cm, tako da ona dođe do polovine paprika.
Tepsiju stavite na ringlu i kuvajte sat vremena. U tom periodu, paprike okrenite dva do tri puta i po potrebi dolijte vodu (maksimalno tri puta).
Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata.
(Espreso / Minjina kuhinjica)