njami
OVAKO RUSI SPREMAJU PAPRIKAŠ: Ukusniji je od NAŠEG zbog 1 POVRĆA, odlepićete za RECEPTOM
Svakao uživaćete u ukus jer je čorbasto, zastino i ukusno
Umesto klasičnog pripremite ruski krompir paprikaš.
Krompir paprikaš je jelo na kašiku koje svi vole, a lako se sprema. Stavite sastojke da se kuvaju, a vi u međuvremenu popijete kafu. Svakao uživaćete u ukus jer je čorbasto, zastino i ukusno.
Sastojci:
7 bataka
2 šargarepe
2 crna luka
700 g boranije
3 krompira
100 ml paradaz sosa
Priprema:
Batake posolite i pobiberite, pa ih propržite na ulju. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte seckanu šargarepu. Zatim dodajte boraniju i seckani crni luk. Poklopite i dinstajte oko 8 minuta na srednjoj temperaturi.
Sada ga napravite po ruskom receptu tako što ćete dodati boraniju, koja će paprikašu da dati specifičan ukus, a Rusi ga pripremaju i sa batacima
Nakon toga dodajte krompir isečen na veće kocke. Sipajte litar vode i poklopite. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Pred kraj sipajte paradaz sok i začinite po želji. Kuvajte još 5 minuta na laganoj temperaturi.
(Espreso / Stvar ukusa)