Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FATTE IN CASA

savet

PROFESIONALNI PEKARI OTKRILI TRIK ZA MEKANO TESTO: Dodajte samo ova 2 SASTOJKA u BRAŠNO

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara

Objavljeno: 28.09.2022. 16:01h > 16:03h

Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.

(Espreso/Telegraf)