ukusna!
NAPRAVITE ŠPANSKU PITU SA POVRĆEM, ŠUNKOM I SIROM: Ovo je najlakša verzija, spremaćete je SVAKI DAN! (RECEPT)
Zbog svog dobrog ukusa i prelepog izgleda odlično je rešenje kada vam je potrebno predjelo za svečani sto
Španska pita je pravo malo umetničko delo.
Prvo napravite testo tako što ćete da pomešate sve sastojke, a preko u redovima ređajte rendani i seckani sir i šunku i na kraju ukrasite povrćem. Toliko je ukusna i ovu pitu kada jednom probate, stalno ćete praviti. Zbog svog dobrog ukusa i prelepog izgleda odlično je rešenje kada vam je potrebno predjelo za svečani sto.
Sastojci:
Za koru:
60 ml ulja (može i maslinovo)
2 kašike zelene paprike
2 kašike crnog luka
2 jajeta
100 g tvrdog sira
170 ml jogurta
2 kašike peršuna
100 ml mleka
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za punjenje:
300 g tvrdog sira
300 g šunke
origano
crni luk
zelene masline
paprike
čeri paradajz
peršun
Priprema:
U posudi pomešajte jaja, ulje, papriku koju ste sitno iseckali, luk koji ste sitno iseckali, peršun sekcani i jogurt. Dobro umutite sastojke. Dodajte malo mleka i brašno i dobro sjedinite. Zatim dodajte rendani sir i prašak za pecivo i dobro promešajte. Tepsiju u kojoj ćete peći pitu premažite puterom i pospite brašnom. Sipajte smesu i poravnajte. Isecite 150 g šunke i 150 g sira na kockice, pa poređajte prvo šunku, a onda i sir.
Pospite origanom i seckanim peršunom. Preostalu šunku i sir izrendajte, pa poređajte preko, prvo šunku, a onda i sir. Ukrasite maslina isečenim na kolutove, crnim lukom isečenim na rebarca, kao i paprikom isečenom na trake. Završite čeri paradajzom isečenim na kolutove.
Pospite origanom i seckanim peršunom. Pecite na 180°C oko 45 minuta.
(Espreso)