MAZALICA
NAPRAVITE SAMI DOMAĆI KREM SIR, IDU SAMO 4 SASTOJKA: Zdraviji je od kupovnog, a jeftiniji! (RECEPT)
Domaći krem sir od samo četiri sastojka, pripremljen po ovom receptu može da stoji u frižideru do dve nedelje. Odličan je za pite i kiflice, a može da se iskoristiti i za pripremu raznih kolača.
Krem sir je nezaobilazan za pripremu mnogih pita, ali i kao omiljena mazalica za sendviče.
U prodavnicama nije baš jeftin, a zašto ne biste probali da napravite domaći krem sir? Potrebna su svega 4 sastojka i manje od sat vremena, a napravljen po ovom receptu može da stoji u frižideru i do dve nedelje. Neutralnog je ukusa, te može da se koristi i za pripremu raznih poslastica kao što su čizkejk ili tiramisu.
Sastojci:
1 l punomasnog mleka
2-3 kašike soka od limuna
3 kašike neutralne pavlake
malo soli
Priprema:
Mleko zagrevajte na umerenoj vatri, dok ne prokuva, a zatim dodajte sok od limuna. Kuvajte nekoliko minuta uz konstantno mešanje, a kada se mleko zgusne i izdvoji se masnoća sklonite šerpu sa ringle. Procedite smesu kroz gustu gazu, a sir koji je ostao unutra prebacite u blender.
Dodajte so i neutralnu pavlaku, pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete kremastu kompaktnu smesu.
Ukoliko nemate blender poslužiće i ručni mikser. Čuvajte sir u frižideru u staklenoj činiji sa poklopcem.
(Espreso)