Kifle, Foto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

PREUKUSNE

RECEPT PO JEROMONAHU JEROTEJU! Ovako ISPEČENE kiflice još niste videli (FOTO)

Probajte, preukusno je

Objavljeno: 27.09.2022. 12:28h > 12:32h

Knjiga starog srpskog recepta je prepuna starih recepata dostojnih Patrijaršijskog dvora, gde je Jerotej pre zamonašenja naučio, kako veli, umetnost kuvanja. Knjiga je nastala 1855.

Sastojci

6 do 8 kifli od juče

400 gr dinstanog mesa , može svinjsko, može govedina ili jagnjetina

2 -3 jaja

100 gr mrvica - prezli

1 glavica crnog luka

po ukusu peršuna

50 gr kisele pavlake

po ukusu soli i bibera

za prženje ulje ili mast

foto: Printsceen/Youtube/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

Priprema

1.

Raseći svaku kiflu, ne do kraja, i izvaditi po malo sredine.

2.

Dinstano ili kuvano meso samleti, dodati persun i seckan crni luk, ako je suvo, malo masnoce od dinstanja ili malo supe od kuvanja, posoliti i pobiberiti po ukusu.

3.

Ovom masom puniti kifle, ivice zalepiti izvadjenom sredinom.

4.

Premazati svaku kiflu u tankom sloju sa svih strana kiselom pavlakom, umociti u jaja, pa u prezle i pržiti, ili, kako kaže u receptu, ispeći na vrelom ulju ili masti do svetlo mrke boje.Ocediti na papirnom ubrusu.

Posluživanje

Kifle su stvarno odlične , iako spadaju u predjela, nama su uz salatu bile ručak. idem dalje u osvajanje ovog kuvara ima svašta nešto zanimljivo..... A čamio mi je na polici godinama.

(Espreso)