Štrudle, Foto: Baka Jela
NJAMI
RECEPT ZA BAKINE ŠTRUDLE, TOPE SE U USTIMA: Uživaćete u SVAKOM ZALOGAJU, da se raspametite (VIDEO)
Najbrži desert naših baka, deca su obožavala a i mi danas
Objavljeno: 27.09.2022. 09:28h
Milica Tomic
Potrebno je:
5 jaja (sitnija ili 4 krupna)
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike maslinovog ulja
džem po izboru
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca pa umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti.
Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Jednu polovinu biskvita premazati jednim džemom ( ja sam kajsiju). Drugu stranu drugim džemom (ja sam od šljiva)
Polako saviti obe strane jedna drugoj u sustret i sastaviti na sredini. Iviti u hartiju i krpu i istaviti sat u frižideru. Po želji odozgo može preliv čokolade ili prah šećer. Secite na krugove i sladite se. Deca će razgrabiti.
(Espreso)