Štrudle, Foto: Baka Jela

NJAMI

RECEPT ZA BAKINE ŠTRUDLE, TOPE SE U USTIMA: Uživaćete u SVAKOM ZALOGAJU, da se raspametite (VIDEO)

Najbrži desert naših baka, deca su obožavala a i mi danas

Objavljeno: 27.09.2022. 09:28h

Potrebno je:

5 jaja (sitnija ili 4 krupna)

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike maslinovog ulja

džem po izboru

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca pa umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti.

Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Jednu polovinu biskvita premazati jednim džemom ( ja sam kajsiju). Drugu stranu drugim džemom (ja sam od šljiva)

Polako saviti obe strane jedna drugoj u sustret i sastaviti na sredini. Iviti u hartiju i krpu i istaviti sat u frižideru. Po želji odozgo može preliv čokolade ili prah šećer. Secite na krugove i sladite se. Deca će razgrabiti.

(Espreso)