njam njam
DOMAĆICE, OVAJ SASTOJAK TOTALNO MENJA UKUS RUSKE SALATE: Ovakvu morate da PROBATE što PRE, odlepićete
Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu
Gotovo da nema osobe koja ne voli rusku salatu, ali ako zaista želite da bude ukusna obratite pažnju da ne napravite ove greške
1. Dodajete previše majoneza
Čak iako ste ljubitelj majoneza, zapamtite da je poenta ove salate da bude salata, a ne namaz. Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu.
2. Ne solite dovoljno
Ako ne posolite dovoljno povrće rizikujete da salata bude bljutava. Pre dodavanja majoneza miks povrća treba da bude malo više slan.
3. Ne dodajete senf, limun i biber
Mnogi ljudi ne dodaju biber, senf i limun, a upravo su ovo sastojci koji salati daju svežinu i spajaju sve namirnice u jedinstvenu kompoziciju. Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera.
4. Ubacujete previše kiselih krastavčića
150 g krompira 150 g šargarepe 150 g graška (može i zamrznut) 150 g kiselih krastavčića
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
(Espreso / Krstarica)