Ruska salata, Foto: Profimedia

njam njam

DOMAĆICE, OVAJ SASTOJAK TOTALNO MENJA UKUS RUSKE SALATE: Ovakvu morate da PROBATE što PRE, odlepićete

Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu

Objavljeno: 26.09.2022. 16:19h > 16:27h

Gotovo da nema osobe koja ne voli rusku salatu, ali ako zaista želite da bude ukusna obratite pažnju da ne napravite ove greške

1. Dodajete previše majoneza

Čak iako ste ljubitelj majoneza, zapamtite da je poenta ove salate da bude salata, a ne namaz. Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu.

foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

2. Ne solite dovoljno

Ako ne posolite dovoljno povrće rizikujete da salata bude bljutava. Pre dodavanja majoneza miks povrća treba da bude malo više slan.

3. Ne dodajete senf, limun i biber

Mnogi ljudi ne dodaju biber, senf i limun, a upravo su ovo sastojci koji salati daju svežinu i spajaju sve namirnice u jedinstvenu kompoziciju. Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera.

4. Ubacujete previše kiselih krastavčića

150 g krompira 150 g šargarepe 150 g graška (može i zamrznut) 150 g kiselih krastavčića

FOTO: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now
FOTO: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

(Espreso / Krstarica)