Krem čorbica, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

DA ZAGREJE STOMAKE

JESENJA BELA KREM ČORBICA: Pravi se BEZ MESA, jedan sastojak daje POSEBAN UKUS (RECEPT)

Krompir i celer očistiti iseći na kocke

Objavljeno: 24.09.2022. 13:59h

Mame i bake su rado pripremale jela na kašiku za svoju porodicu jer su znale da svojoj deci spremaju nešto zdravo, a ukusno.

Potrebno je:

600 gr krompira

1/2 većeg celera po želji začina suvog soli..bibera 2 kašike kisele pavlake 4 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Krompir i celer očistiti iseći na kocke, naliti sa 2 l vode i kuvati oko 20 min da se skuva. Procediti čorbu pa krompir i celer izblendati sa štapom za blendanje.

Vratiti u proceđenu tečnost. Kiselu pavlaku pomešati sa malo supe pa izmešati i dodati čorbi. Sve žicom izjednačiti. Posoliti pobiberiti ili po želji dodati malo suvog začina.

Ubaciti izdrobljern beli luk, pa pojačati čorbicu do samog vrenja. Isključiti i dodati obilno peršunovog lista.

(Espreso / Alo)