Ilustracija, Foto: Profimedia

brzo, zdarvo, ukusno i lako!

PRIPREMITE AJVAR NA NAJZDRAVIJI MOGUĆI NAČIN: Recept je odličan za sve one koji nemaju mnogo vremena, PREUKUSNO!

Potpuno prirodan i sirov ajvar vam omogućava harmoniju ukusa, ali i mnoštvo vitamina koji su vam u zimskom periodu neophodni

Objavljeno: 24.09.2022. 11:13h

Neka priprema zimnice počne! Ali uz ovaj recept biće gotova i pre nego što ste očekivali!

Ukoliko nemate dovoljno vremena da se posvetite pripremi zimnice, nema razloga da se omiljeno jelo ipak nađe na vašem stolu.

Potpuno prirodan i sirov ajvar vam omogućava harmoniju ukusa, ali i mnoštvo vitamina koji su vam u zimskom periodu neophodni.

foto: Profimedia

Sastojci:

3 kg paprike šilje

2 srednja patlidžana

1 ljuta paprika – ako želite ljuti ajvar

maslinovo ulje

himalajska so

malo bibera

foto: Printscreen

Priprema:

Paprike isecite uzdužno, očistite od semenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su se paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Nakon toga stavite paprike u blender sa patlidžanima koje ste prethodno iseckali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa mutite. Probajte i dodajte ukuse po želji i ukusu.

(Espreso / Sirova hrana)