PREUKUSNE SU
NAPRAVITE DOMAĆE GUMENE BOMBONE: Prave se VRLO LAKO, a ukus je da se raspametite! (RECEPT)
Žele bombone obično vole deca, ali ni odrasli im ne mogu odoleti. one su čest sastojak u kolačima ili tortama, ali i rolatima.
Kupovne su obično pune šećera i aditiva, ali sada nešto zdraviju verziju možete napraviti jednostavno kod kuće. Od pomorandže ćete dobiti narandžaste bombone, od crvenog grejpa crvene, od limuna žute itd...
Sastojci:
- 3 pomorandže
- 40 g želea
- 160 g šećera
Priprema:
Najpre iscedite sok od pomorandže. Procedite ga kroz cediljku i sipajte u šerpu. Dodajte šećer i želatin, promešajte pa ostavite da odstoji 15 min.
Zatim stavite šerpu na ringlu i uključite na srednju jačinu. Mešajte dok se sok ne zagreje.
Uzan kalup za hleb obložite providnom folijom pa ponovo preko cediljke sipajte sok. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa ubacite u frižider na sat vremena, nakon toga dobićete žele.
Izvadite sa folijom na dasku, uklonite foliju pa isecite žele na kockice. Uvaljajte ih u šećer i naš slatkiš je gotov.
(Espreso)