Paradajz pelat, Foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

njamiii

SPREMITE DOMAĆI PARADAJZ PELAT ZA ZIMU: Bez trunke KONZERVANSA, prava SRPSKA ZIMNICA

Lep je i blag, tako da i deca mogu da ga jedu

Objavljeno: 22.09.2022. 22:42h > 22:49h

Iako bez konzervansa, ovakav paradajz pelat može dugo da potraje.

U ukusu ovog paradajz pelata možete da uživate tokom cele godine.

Lep je i blag, tako da i deca mogu da ga jedu.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

2 kg paradajza

1,5 kašičica soli

1.5 kašičica šećera

malo listića bosiljka

malo bibera u zrnu

FOTO: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno
FOTO: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno
FOTO: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno
FOTO: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

lovorov list

2 tegle od 750 gr sa novim zatvaračem

Priprema:

Paradajz ( čeri veći ili običan sitniji) oprati pa zaseći vrhove u obliku krstića. U šerpu sipati vodu pa kad proključa spustiti paradajz koliko stane. Pustiti da vri minut pa vaditi u hladnu vodu. Skinuti ljuskicu i udstraniti dršku oštrim nožem u dubinu.

(Espreso / Najžena)