Paradajz pelat, Foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno
njamiii
SPREMITE DOMAĆI PARADAJZ PELAT ZA ZIMU: Bez trunke KONZERVANSA, prava SRPSKA ZIMNICA
Lep je i blag, tako da i deca mogu da ga jedu
Objavljeno: 22.09.2022. 22:42h
> 22:49h
Nikolina Jokić
Iako bez konzervansa, ovakav paradajz pelat može dugo da potraje.
U ukusu ovog paradajz pelata možete da uživate tokom cele godine.
Lep je i blag, tako da i deca mogu da ga jedu.
Sastojci:
2 kg paradajza
1,5 kašičica soli
1.5 kašičica šećera
malo listića bosiljka
malo bibera u zrnu
2 tegle od 750 gr sa novim zatvaračem
Priprema:
Paradajz ( čeri veći ili običan sitniji) oprati pa zaseći vrhove u obliku krstića. U šerpu sipati vodu pa kad proključa spustiti paradajz koliko stane. Pustiti da vri minut pa vaditi u hladnu vodu. Skinuti ljuskicu i udstraniti dršku oštrim nožem u dubinu.
(Espreso / Najžena)