Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
zapišite
OVAKVU PITU SA SIROM I GRIZOM DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Tajna je u FILU (RECEPT)
Pecite na 200 stepeni pola sata
Objavljeno: 21.09.2022. 19:24h
Nikolina Jokić
Toliko se prosto pravi i toliko je lagano i ukusno jelo da ga možete jesti za doručak, ručak ali i večeru.
Sastojci:
500 g kora za pitu
Za Nadev:
Dva jajeta
Za premazivanje:
Jedno jaje so
jedna kašika kisele pavlake susam
Priprema:
Pomešajte sitan sir, jaja, so, ulje, griz i sve dobro umutite žicom. Gotove kore za pite podelite na 3 jednake gomile. Otprilike će biti po 6 kora. Filujte svaku koru pa urolajte u valjak. Tako do utroška kora, a zatim ih tako urolane uvijte u providnu foliju i stavite u zamrzivač da se stegnu na 30-60 minuta.
Zatim iseckajte rolat na parčiće, poređajte u pleh i premažite prelivom od jajeta, pavlake i soli. Na kraju pospite susamom.
Pecite na 200 stepeni pola sata.
(Espreso / Najžena)