Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

zapišite

OVAKVU PITU SA SIROM I GRIZOM DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Tajna je u FILU (RECEPT)

Pecite na 200 stepeni pola sata

Objavljeno: 21.09.2022. 19:24h

Toliko se prosto pravi i toliko je lagano i ukusno jelo da ga možete jesti za doručak, ručak ali i večeru.

Sastojci:

500 g kora za pitu

Za Nadev:

Dva jajeta

FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri

Za premazivanje:

Jedno jaje so

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

jedna kašika kisele pavlake susam

Priprema:

Pomešajte sitan sir, jaja, so, ulje, griz i sve dobro umutite žicom. Gotove kore za pite podelite na 3 jednake gomile. Otprilike će biti po 6 kora. Filujte svaku koru pa urolajte u valjak. Tako do utroška kora, a zatim ih tako urolane uvijte u providnu foliju i stavite u zamrzivač da se stegnu na 30-60 minuta.

Zatim iseckajte rolat na parčiće, poređajte u pleh i premažite prelivom od jajeta, pavlake i soli. Na kraju pospite susamom.

Pecite na 200 stepeni pola sata.

(Espreso / Najžena)