ZA ZIMU
KISELI BARENI KARFIOL JE PRAVI SPECIJALITET OD ZIMNICE: Domaćice, zapišite TAJNU RECEPTA
Biće super posluženje ako slavite slavu, jer je odličan prilog uz pečenje, ali je odličan i kao salata
Ako niste planirali u zimnicu ove godine obavezno uvrstite i bareni kiseli karfiol jer će vas oduševiti.
Ako ste se odlučili da pravite zimnicu ove godine onda vam Stvar ukusa predlaže da obavezno isprobate i bareni kiseli karfiol. Nema mnogo prljanja sudova, ne traje dugo, a ukus se pamti. Biće super posluženje ako slavite slavu, jer je odličan prilog uz pečenje, ali je odličan i kao salata.
Sastojci: 3 kg karfiola 3 šargarepe 1 veza peršuna 3 čena belog luka Još: 2 l vode 1/2 l vinskog sirćeta
Priprema: U šerpu sipajte vodu, sirće, šećer, so, biber u zrnu i lovor. Ostavite da proključa, pa dodajte karfiol koji ste isekli na cvetove. Kada ubacite karfiol, voda neće vriti, pa kad krene ponovo, ostavite povrće još 3-4 minuta.
Poređajte karfiol u sterilisane tegle, pa u svaku dodajte seckanu šargarepu, beli luk i peršun. U svaku teglu sipajte tečnost u kojoj se kuvao karfiol i gledajte da ceo bude u tečnosti. Dobro zatvorite. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa čuvajte na hladnom i tamnom mesu.
(Espreso / Stvar ukusa)