OPREZ
SRBI KAO POMAHNITALI JEDU OVO VOĆE JER MU JE SADA SEZONA: Ne znaju da se sistemski TRUJU!
Nekoliko puta godišnje tokom orezivanja, rasta ploda, i zrenja većina grožđe prska kako bi ga sačuvala od prirodnih faktora i štetočina
Grožđe je voće bogato vitaminima, a pošto se više puta tretira pescicidima, moramo ga oprati da bismo se rešili otrova.
Nekoliko puta godišnje tokom orezivanja, rasta ploda, i zrenja većina grožđe prska kako bi ga sačuvala od prirodnih faktora i štetočina.
Zbog toga je važno oprati ga dobro, ali ne samo vodom.
Uz ovaj jednostavni trik bićete sigurni da ste sa grožđa uklonili sve pesticide i otrove.
Ono što je bitno kod pranja je da sačekate sa tim ukoliko ne planirate odmah da pojedete grožđe.
Ako grožđe odmah operete, a ne pojedete ga, ono će vrlo brzo propasti.
Tretiranje grožđa sirćetom
Potrebno je da u dve litre vode dodate dve kašike sirćeta.
Stavite grožđe u ovaj rastvor i pustite da odstoje 5-10 minuta.
Potom vrlo pažljivo svaki grozd posebnoisperite hladnom vodom.
Ovaj proces će isprati zaostale bakterije ili ostatke pesticida, a nemojte da se brinete sirće se neće osećati i neće promeniti ukus grožđu.
(Espreso)