Pijaca, ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

OPREZ

SRBI KAO POMAHNITALI JEDU OVO VOĆE JER MU JE SADA SEZONA: Ne znaju da se sistemski TRUJU!

Nekoliko puta godišnje tokom orezivanja, rasta ploda, i zrenja većina grožđe prska kako bi ga sačuvala od prirodnih faktora i štetočina

Objavljeno: 21.09.2022. 09:28h

Grožđe je voće bogato vitaminima, a pošto se više puta tretira pescicidima, moramo ga oprati da bismo se rešili otrova.

Nekoliko puta godišnje tokom orezivanja, rasta ploda, i zrenja većina grožđe prska kako bi ga sačuvala od prirodnih faktora i štetočina.

Zbog toga je važno oprati ga dobro, ali ne samo vodom.

Uz ovaj jednostavni trik bićete sigurni da ste sa grožđa uklonili sve pesticide i otrove.

Ono što je bitno kod pranja je da sačekate sa tim ukoliko ne planirate odmah da pojedete grožđe.

Ako grožđe odmah operete, a ne pojedete ga, ono će vrlo brzo propasti.

FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Rina
FOTO: Printscreen Youtube / Lekovite biljke
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Printscreen/Yourtube/LOTUS GARDEN
FOTO: Printscreen
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Printscreen
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen
FOTO: Stock

Tretiranje grožđa sirćetom

Potrebno je da u dve litre vode dodate dve kašike sirćeta.

Stavite grožđe u ovaj rastvor i pustite da odstoje 5-10 minuta.

Potom vrlo pažljivo svaki grozd posebnoisperite hladnom vodom.

foto: Aleksa Petrović

Ovaj proces će isprati zaostale bakterije ili ostatke pesticida, a nemojte da se brinete sirće se neće osećati i neće promeniti ukus grožđu.

(Espreso)