KORISNO
OVO JE NAJBOLJI NAČIN ZA PODGREVANJE KROMPIR PIREA: Samo na ovaj način neće BITI SUV
Pire krompir je mnogima omiljeni prilog, a nekada nam se desi da omanemo u proceni i napravimo nešto veće količine
Pire krompir je moguće podrejati tako da bude kremast i ukusan kao kada je tek napravljen, ali pažljivo morate ispratiti nekoliko jednostavnih koraka.
Pire krompir je mnogima omiljeni prilog, a nekada nam se desi da omanemo u proceni i napravimo nešto veće količine. Niko ne voli da baca hranu.
Najbolji način za podgrevanje pire krompira je u rerni, bilo da je napravljen samo od krompira, mleka, putera i soli ili ste dodavali još neke sastojke kao što su recimo pavlaka ili beli luk. Prednost ovog načina podgrevanja je u tome što omogućava ravnomerno zagrevanje, pa će se izbeći dodatno stvrdnjavanje.
Da bi ste izbegli da pire bude suv, u posudu pre pečenja dodajte malo mleka ili putera. Zagrejte rernu na 180 stepeni i ponovo zagrejte krompir dok ne bude topao, nekih 15-20 minuta.
Nakon podgrejavanja, proverite ima li dovoljno začina, možda će vam trebati malo više soli i bibera, posebno ako ste dodali više mleka. Ono što je važno napomenuti da podgrevanjem pire krompir neće biti toksičan, ali zbog kristalizacije skroba ponovnim zagrevanjem može malo teže pasti na stomak.
(Espreso / Stvar ukusa)