PREUKUSNO
JAGNJETINA U MLEKU JE TRADICIONALNO JELO KOJE MORATE DA NAPRAVITE: Originalni RECEPT stiže sa ISTOKA SRBIJE
Ovo je pravi specijalitet za vaše čulo ukusa i donosi vam na sto pravi doživljaj Istočne Srbije
Jagnjetina u mleku je staro, tradicionalno kuvano, a potom zapečeno jelo koje je posebno po tome što je miris jagnjećeg mesa ublažen, a povrće koje se koristi prilikom spremanja je veoma ukusno.
Ovo je pravi specijalitet za vaše čulo ukusa i donosi vam na sto pravi doživljaj Istočne Srbije.
Sastojci:
1,5 kilogram jagnjetine (plećka ili rebra)
6-7 šargarepa
500 grama krompira
5-6 čena belog luka
1/2 vezice peršuna
1 litar mleka
so i biber po ukusu
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Meso iseći i poređati u dublju šerpu.
Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so.
Meso preliti sa mlekom.
Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u šerpu. Iseckati peršun i dodati i sve ostaviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta.
Očistiti krompir i iseći na veće komade, prebaciti u dublji pekač i preliti sa uljem i suvim biljnim začinom. Preko presuti meso koje se predhodno kuvalo jedan sat.
Ostavite poklopljeni pekač u rerni da se zapeče na 220 stepeni oko 60 minuta. Pred kraj skinite poklopac da se meso zarumeni.
Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirajte na tanjir i dekorišite seckanim peršunom.
(Espreso / Telegraf)