PRIJATNO
OVAKVU KAJGANU DO SADA NISTE PRAVILI: Pikantna je zbog OVOGA, nema boljeg DORUČKA (RECEPT)
Na dobro ugrejanom tiganju tostirati kobasice, koliko da otpuste masnoću i lagano se prepeku
Kajgana sa kobasicama je restoranski doručak. Ljutkaste kobasice su dobitna kombinacija sa jajima. Daće vam mnogo energije i uživaćete u doručku
Sastojci:
5 jaja
15 kolutova ljute kobasice
so, biber
list peršuna
Priprema:
1.Iseći kobasicu na kolutove
2. Jaja blago umutiti, začiniti i još jednom lagano promešati. 3. Na dobro ugrejanom tiganju tostirati kobasice, koliko da otpuste masnoću i lagano se prepeku. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. 4. Na istu masnoću ravnomerno izliti jaja i sačekati da se formira penasta ali dovoljno čvrsta podloga (2 minuta), pa isključiti ringlu. 5. Pažljivo okrenuti kajganu na drugu stranu, dodati kolutove kobasice i sačekati 20-30 sekundi da se kajgana fino zapeče sa donje strane. 6. Posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti toplo.
(Espreso / Najžena.rs)