Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

ZA RUČAK

OVO JE NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆI HLEB: Ne mora da se MESI, samo VARJAČOM promešajte ova 4 SASTOJKA

Nema nište lepše kad ujutru kuća zamiriše na pekaru, a vi poslužite vrući, domaći hleb koji je hrskav spolja, a mekan iznutra

Objavljeno: 19.09.2022. 19:08h

Od jeftinih sastojaka koje svako ima kod kuće napravite pravi domaći hleb koji garantovano uspeva.

Ne postoji lakši receet za domaći hleb od ovog, a peče se u već zagrejanoj posudi, pa će i ukus biti bolji. Nema nište lepše kad ujutru kuća zamiriše na pekaru, a vi poslužite vrući, domaći hleb koji je hrskav spolja, a mekan iznutra. Zbog svoje jednostavne pripreme, ovaj recept za hleb je popularan na YouTube-u gde ima preko 17 miliona pregleda, a može stavarno svako da ga napravi.

foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Sastojci: 3 šolje brašna 1/4 kašičice kvasca 1 kašičica soli

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

1,5 šolje tople vode

Priprema: U posudu sipajte brašno, kvasac, so i vodu. Varjačom sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 3 sata. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pospite ga brašnom, oko dve kašike i kraj prebacite ka unutra nekoliko puta.

foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Testo stavite pek papir i pokrijte krpom dok se rerna ne zagreje. U rernu stavite dublju posudu sa poklopcem u kojoj ćete peći hleb i zagrejte na 230°C. Izvadite posudu iz rerne i prebacite u nju testo sa sve pek papirom i poklopite. Pecite 30 minuta, pa skinite poklopac i izvadite pek papir (a i ne morate). Vratite u rernu i pecite još 15-30 minuta, u zavisnosti koliko želite da bude krckava korica.