Bundeva, Foto: Profimedia

PRIJATNO

SAVRŠENA KOMBINACIJA SLATKOG I SLANOG: Pečena BUNDEVA kakvu još niste PROBALI (RECEPT)

Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo

Objavljeno: 19.09.2022. 18:25h

Drugačiji recept za pečenu bundevu - prelijte je sledećom smesom, spoj ukusa je neverovatan! Odličan izbor za jesenju užinu ili predjelo...

Kraljica jesenje trpeze, bundeva, najčeće se peče sa šećerom ili se od nje pravi krem čorba, čuveni potaž od bundeve. Sada vam donosimo jedan zaninmljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu verujemo da još niste probali.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Filip Plavčić
FOTO: Printscreen

Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo. Oni koji ne vole ljuto ne moraju stavljati ljutu papriku, ali ostali spoj sastojaka morate da probate. Pospite pre pečenja sa smesom od 3 namirnice - kriške bundeve biće mekane, sočne i sjajno začinjene.

Sastojci:

1 kg bundeve

1 1/2 kašike maslinovog ulja

1 kašika meda

1 čen belog luka

1 sveža ljuta paprika

so

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iljuštite bundevu i isecite je na 8 kriški, a pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte kriške bundeve u pleh preko papira za pečenje. U činiji pomešajte maslinovo ulje, med i izgnječeno čeno belog luka. Prelijte dobijenom smesom svaku krišku bundeve sa obe strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znaćete da su dobro pečene. Testirajte viljuškom da li su mekane.

Servirajte na tanjire kriške bundeve, a zatim ih pospite sa solju po želji i sa iseckenom svežom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.

Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!

(Espreso / Najzena)