KRALJEVSKI OBROK
KRALJICA ELIZABETA JE SVAKI DAN JELA KAJGANU NA OVAJ NAČIN: Ovaj RECEPT je specifičan zbog 2 SASTOJKA
Ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo
Isprobajte recpet za omiljenu kajganu kraljice Elizabete, sastojci nisu skupi, a preukusna je. Dva sastojka joj daju specifičnu aromu.
Nutricionistkinja iz Australije, Li Holms, podelila je recept za omiljenu kajganu kraljice Elizabete II. Ona je recept dobila od nekadašnje kuvarice kraljevske porodice, a ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo.
Od one koju svi spremaju se razlikuje u dva sastojka, a to su muskatni oraščić i kora limuna, zbog kojih ima specifičan ukus.
Napravite jaja na ovaj način i saznajte zašto je kraljica Elizabta bila oduševljena njima.
Sastojci:
3 jajeta 1 kašika mleka morska so, po ukusu 1 kašika putera ili maslinovo ulje 1 kašičica rendane kore limuna mleveni muškatni oraščić vlašac
Priprema:
Umutite jaja i mleko u činiji dok se dobro ne sjedine. Posolite po ukusu. Zagrejte puter ili maslinovo ulje u malom tiganju na srednje-jakoj temepraturi. Dodajte jaja i smanjite temperaturu, pa ih polako špatulom pomerajte po tiganju da se ne zalepe za dno. Neposredno pre nego što počnu da se stežu, dodajte koricu limuna, muškatni oraščić i ako je potrebno još posolite i promešajte. Poslužite odmah, ukrašeno biberom i vlašcem, ako želite.
(Espreso / Mondo)