Kačamak, Foto: Printscreen / Youtube

RECEPT

OVAKO SE SPREMA PRAVI KAČAMAK! Tradicionalno jelo ne sme da se zaboravi, recept vrlo jednostavan!

Staviti vodu da provri,dodati joj so i mast. Kad provri zakuvati kukuruzno bašno uz konstantno mešanje. Kad se sjedinilo dodajte sir i mešajte. Kačamak je gotov kad se odvaja od suda u kojem se pravi.

Objavljeno: 19.09.2022. 07:58h > 08:31h

Tradicionalno jelo od kukuruznog brašna. Kačamak je pomalo zaboravljen i ostavljen u prošlosti gde mu nije mesto a veoma je zdrav i ukusan, posebno sa sirom, a može se još jesi i sa mlekom, jogurtom, sa šunkom i paprikom, kao pita, razne su varijacije.

Sastojci:

400 gr kukuruzno belo brašno

1 l voda

100 gr mast

200 gr sitni sir

so

FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Priprema: Staviti vodu da provri,dodati joj so i mast. Kad provri zakuvati kukuruzno bašno uz konstantno mešanje. Kad se sjedinilo dodajte sir i mešajte. Kačamak je gotov kad se odvaja od suda u kojem se pravi.

(Espreso/Domacirecepti.com)