SOREMITE TO
OVAKO RUSI KISELE KRASTAVCE: Domaćice, zapišite RECEPT za PIKANTNU ZIMNICU, tajna se krije u MARINADI
Kiseli krastavci su nezaobilazni ako pravite domaću zimnicu, kao i ajvar, kiseli kupus i turšiju
Umesto klasičnih napravite kisele krastavce po popularnoj ruskoj recepturi. Kuvajte ih u pikantnoj marinadi i bićete oduševljeni.
Kiseli krastavci su nezaobilazni ako pravite domaću zimnicu, kao i ajvar, kiseli kupus i turšiju. Svaka domaćica ima svoj recept, ali isprobajte i kako to rade Ruskinje.
One krastavce kuvaju u marinadi koja im daje specifičan ukus, a sigurno smo da će vam se dopasti. Ako niste ljubitelji pikantnog ukusa izbacite ljuti kečap i povećajte količinu blagog.
Sastojci: 3 kg krastavaca 250 ml ulja 125 ml vode 180 g šećera 1,5 kašika soli
100 ml sirćeta 250 g kečapa 250 g ljutog kečapa 12 čenova belog luka
Priprema: U veliku šerpu sipajte ulje, vodu, sirće, obe vrste kečapa i so. Promešajte i ostavite sa strane. Krastavac isekcite na manje komade, pa stavite u šerpu. Kuvajte na visokoj temepraturi dok ne krene da vri, a onda je smanjite.
Poklopite i kuvajte 25 minuta, a onda skinite poklopac i lepo promešajte. Ponovo poklopite i kuvajte 25 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk, promešajte i ponovo poklopite. Ugasite šporet, ali ostavite na vrućoj ringli još 10 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite, pa tegle okrenite naopačke dok se skroz ne ohlade.
(Espreso / Stvar ukusa)