RECEPT
RAŽNJIĆI KAO DA SU IZ EKSKLUZIVNOG RESTORANA: Prave se na način na koji Srbi NIKAKO NISU NAVIKLI (RECEPT)
Jednostavno, a preukusno!
Jako je teško domaćicama da smisle nešto novo što bi moglo da obraduje čula njenih najbližih. Ovaj recept je upravo to! Jednostavna priprema mesa koje često jedemo na malo drugačiji način. Zbog začina koje koristimo, imaćete osećaj da ručate u nekom ekskluzivnom restoranu.
Sjajna kuvarica Dona Hej iz Australije je za vas pripremila recept za ukusne ražnjiće sa belim lukom, ruzmarinom i čilijem.
Uputstvo:
Uklonite lišće sa grančica ruzmarina, ali ostavite 4 cm lišća pri vrhu. Ostatak ostavite sa strane.
Naoštrite drugi kraj grančice režući nožem pod uglom.
Preostali ruzmarin stavite u blender za hranu i dodajte mu beli luk, limunovu koru, komorač, ulje i so i biber i fino izblendirajte.
Meso stavite u posudu i dodajte mu pola marinade od ruzmarina pa ga marinirajte 10-tak minuta.
Pecite po 6 minuta sa svake strane, gotovo je kada spolja ima lepu koricu.
Poslužite sa ostatkom marinade.
Prijatno.
(Espreso/cover.style.hr)