poslastica
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA ŠTRUDLU: Od sada ćete je samo ovako PUNITI, FIL je NEODOLJIV
Ostavite da se ohladi, pa pre služenja isecite i pospite šećerom u prahu
Informer predlaže ukusnu štrudlu sa voćem i čokoladom ako nemate ideju šta da spremate za vikend koji je pred nama.
Sastojci:
Testo:
500 g brašna
kašičica soli dve kesice vanilin-šećera 100 ml ulja kašika sirćeta 3,5 dl tople vode
Fil:
1,25 kg šljiva pet kašika šećera tri kesice vanilin-šećera
Priprema:
Pomešajte suve sastojke, dodajte tečne i zamesite testo.
Premažite sa malo ulja i stavite u posudu da naraste.
Za to vreme napravite fil. Isecite šljive na tanke kriške, pomešajte sa šećerom, vanilin-šećerom i cimetom.
Pošto je testo odstajalo, podelite ga na četiri dela, kao i fil.
Svaki deo testa razvaljajte, nafilujte šljivama, preko narendajte čokoladu, a onda urolajte.
Pecite na 190 stepeni oko sat vremena.
Ostavite da se ohladi, pa pre služenja isecite i pospite šećerom u prahu.
(Espreso / Informer)