Ilustracija, Foto: Privatna galerija

prijatno!

RECEPT SRPSKIH DOMAĆICA KOJI JE BEZVREMENSKI: Zapečni KARFIOL od kojeg voda sama kreće NIZ USTA (FOTO)

Neopisivo je dobro

Objavljeno: 17.09.2022. 08:35h

Potrebno je:

1 karfiol

50 ml ulja

Začin

1 kašičice kurkume

malo origana

1 kašičica belog luka granula

malo ml. bibera

1/2 kašičice ml. slatke paprike

peršunov list

malo ruzmarina seckanog

30 gr kačkavalja

Priprema:

Karfiolu odstraniti listove i malo odstranitii korena ali da ostane ceo. Obariti ga 5-6 min. Ocediti i staviti u hladnu vodu.

Tepsiju podmazati uljem pa iseći karfiol po želji i poredjati u tepsiju.

U manju činiju sipati ulje pa dodati sve nabrojane začine i izmešati.

Obilno premazati karfiol i posuti rendaneim karfiolom.

Zapeći 15 minuta na 220 stepeni C samo da malo zarumeni.

Servirati toplo. Savršenstvo predobro...

(Espreso)