NJAM NJAM
NAPRAVITE FAŠIRANE ŠNICLE BEZ JAJA I PREZLI: Ne postoji BOLJI RECEPT, tajna je u OVOJ NAMIRNICI
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti.
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni.
E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
Potrebno je
1 kg mlevenog junećeg mesa 1 kašičica bibera 1 kašičica ljute tucane paprike 1 kašičica slatke paprike
1 kašičica kumina 1 kašičica korijandera 1 kašika rendanog belog luka 1/2 šolje peršuna 1 crni luk
Priprema:
Isecakajte crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih pecite na zagrejanom ulju.
(Espreso / Najžena)