odličan savet
EVO KAKO DA SKUVATE KROMPIR, A DA VAM SE NE RASPADNE: Caka je samo u jednom sastojku, za ovo NISTE ČULI
Kada je sve spremno pospite sitno seckanim svežim začinskim biljem
Krompir često kuvamo a često se i raspada. Vodu treba da zamenite jednim sastojkom – a to je mleko. Kuvajte ga u mleku i primetićete ogromnu razliku.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 400 ml mleka
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine, a ako je veliki, onda još manje. Zatim stavite u šerpu, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta.
U međuvremenu zagrejte mleko, pa posle 10 minuta ocedite krompir i prelijte ga mlekom. Odmah posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 20-25 minuta.
Neophodno je kuvati poklopljeno na niskoj temperaturi, inače će mleko izgoreti ili iskipeti. Krompir kuvan u mleku se neće raspasti, ali će u isto vreme svaka četvrtina biti mekana.
Na kraju kuvanja možete da skinete poklopac da mleko malo ispari, a kada je sve spremno, dodajte puter, pustite da se kuva 5 minuta i poslužite, posuto sitno seckanim svežim začinskim biljem. Možete i da ispasirajte ako želite krompir pire.
(Espreso/Krstarica)