Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

odličan savet

EVO KAKO DA SKUVATE KROMPIR, A DA VAM SE NE RASPADNE: Caka je samo u jednom sastojku, za ovo NISTE ČULI

Kada je sve spremno pospite sitno seckanim svežim začinskim biljem

Objavljeno: 16.09.2022. 20:54h > 21:25h

Krompir često kuvamo a često se i raspada. Vodu treba da zamenite jednim sastojkom – a to je mleko. Kuvajte ga u mleku i primetićete ogromnu razliku.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 400 ml mleka
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printsceen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printsceen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na četvrtine, a ako je veliki, onda još manje. Zatim stavite u šerpu, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta.

U međuvremenu zagrejte mleko, pa posle 10 minuta ocedite krompir i prelijte ga mlekom. Odmah posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 20-25 minuta.

Neophodno je kuvati poklopljeno na niskoj temperaturi, inače će mleko izgoreti ili iskipeti. Krompir kuvan u mleku se neće raspasti, ali će u isto vreme svaka četvrtina biti mekana.

Na kraju kuvanja možete da skinete poklopac da mleko malo ispari, a kada je sve spremno, dodajte puter, pustite da se kuva 5 minuta i poslužite, posuto sitno seckanim svežim začinskim biljem. Možete i da ispasirajte ako želite krompir pire.

(Espreso/Krstarica)