savet
OVO JE NAJBOLJA SMESA ZA PALAČINKE: Biće MEKANE samo ako DODATE kašiku OVOGA
Ove palačinke možete namazati čim želite, po svom ukusu.
Smesa za najbolje palačinke. Biće meke i kad se ohlade.
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 grama običnog brašna
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mineralne vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašika rastopljenog putera
- 1 prstohvat soli
- ulje za podmazivanje tepsije
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, dodati polovinu mleka i brašno i sve dobro izmešati. Zatim dodajte drugu polovinu mleka, mineralnu vodu, ulje, puter, so i brašno koje treba umutiti u jednoličnu smesu bez grudvica.
Pecite
Podmažite pleh za palačinke sa nekoliko kapi ulja i dobro ga zagrejte. Ponovite ovo svaki put pre nego što stavite smešu u tiganj.
Stavite jednu kašiku smese i ravnomerno rasporedite po tiganju. Tamo ćete videti koliko vam je smese potrebno da palačinke ne budu preguste.
Pecite kratko, minut do dva, pa okrenite na drugu stranu i pecite dok ne porumeni.
Ove palačinke možete namazati čim želite, po svom ukusu.
(Espreso/Krstarica)