NJAMIII
OVAKO ŠPANCI SPREMAJU GULAŠ: Ukusniji je od NAŠEG zbog 1 POVRĆA, domaćice ZAPIŠITE RECEPT
Feferone i masline dodajte u lonac pa sve zajedno pržite 5 minuta
Ovo jelo najbolje se slaže uz sveži domaći hleb, ali ga možete poslužiti i uz pirinač ili testeninu.
Sastojci:
1 zelena paprika
400 g krompira
400 g svinjskog odreska
2 kašike ulja
600 g paradajz pelata (najbolje domaćeg)
1 kesica mešavine začina za gulaš
40 g slatkih feferona
crne masline (količina po želji)
Priprema:
Papriku prepolovite, odstranite joj semenke i narežite na komade. Krompir oljuštite i izrežite na kockice. Meso posušite papirnim ubrusom i narežite na kocke veličine zalogaja.
U loncu zagrejte ulje pa popržite meso uz stalno okretanje. Dodajte papriku i krompir i kratko propržite. Zatim dodajte pelat i 250 ml hladne vode. Umešajte začine za gulaš, nakon što provri poklopljeno kuvajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.
Feferone ocedite i narežite na kolutiće. Feferone i masline dodajte u lonac pa sve zajedno pržite 5 minuta.
(Espreso / Vijesti)