prijatno!
OVO JE ZABORAVLJENI RECEPT ZA PAPAZJANIJU: Jugoslovenske DOMAĆICE su recept znale NAPAMET, a sada se RETKO SPREMA
Kada se skuva možete da služite, a ovo je ručak koji može da se jede 2 dana, pa sem što je ukusan i praktičan je
Papazjanija je strarinsko jelo od mesa i povrća koje se praktično samo sprema.
Papazjanija je jelo od mesa i povrća koje se nekada često pravilo u Jugoslaviji. Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku. Samo iseckajte sastojke, poređajte u šerpu i nalijte vodom. Kada se skuva možete da služite, a ovo je ručak koji može da se jede 2 dana, pa sem što je ukusan i praktičan je.
Sastojci:
500 g kupusa 500 g paradajza 250 g goveđeg mesa 250 g svinjskog mesa 250 g crnog luka 200 g kelja 100 g celera 5 krompira 2 paprike 100 ml ulja 1 veza zeleni 1 glavica belog luka
Priprema: Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte začinsku papriku i pobiberite, pa kada omekša sklonite sa šporeta. Kelj, celer, krompir, kupus, paradajz i papriku operite i isecite na kolutove, a meso na kocke. U šerpu stavite povrće i dodajte vezu zeleni koji ste takođe iseckali. Posolite, pobiberite i promešajte, pa dodajte propržen luk. Sipajte vodu i kuvajte dok sve ne omekša.
(Espreso / Mondo)