Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

slatko!

ČAROBNE LEDENE KOCKE: 1 SASTOJAK im daje POSEBAN ukus, OBAVEZNO probajte!

Nije težak za pripremu, možda deluje kao da ima mnogo posla, ali zaista je čaroban

Objavljeno: 14.09.2022. 23:54h

Ledene kocke su kolač na kojem su odrasle mnoge genericije, a često se služio na svečanoj trpezi.

Kada domaćica počinje da uči da kuva i da sprema poslastice, recept za ovaj kolač se nalazi među prvima u svačijem ličnom kuvaru.

Nije težak za pripremu, možda deluje kao da ima mnogo posla, ali zaista je čaroban. Donosimo vam modifikovan recept za ledene kocke u koji ide i slatka pavlaka, koja ga čini još kremastijim i lepšim.

Sastojci: Za koru: 6 jaja 6 kašika šećera 2 kašike kakaoa 9 kašika brašna Za fil: 1/2 l mleka 7 kašika brašna 7 kašika šećera margarin + 100 g šećera 200 ml slatke pavlake Za preliv: 2 šolje šećera 1 šolja vode Za glazuru: 100 g čokolade 1 kašika vode 3 kašike ulja

Priprema:

Kako se pravi kora za kolač?

Jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte kakao i brašno. Lepo umutite i sipajte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom ili u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200°C dok nekih pola sata ili dok kora ne počne da se odvaja od ivice tepsije. Dok se kora peče spremite fil.

Ovako se sprema fil

U mleko sipajte brašno i šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temeprature koji ste penasto umutili sa šećerom. Sjedinite sve mikserom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte.

Preliv za koru

Pomešajte vodu i šećer, pa kuvajte dok ne krene da vri. Prelijte preko kore i ostavite da upije. Zatim premažite fil.

Najlepša glazura se pravi ovako

Istopite čokoladu sa vodom i uljem, pa prelijte preko fila. Ostavite da se stegne.

Bonus video:

(Espreso/Stvar Ukusa)