ispobajte
OD OVAKVE BORANIJE ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: 1 POVRĆE daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)
Ako je baš ovako spremite i deca će jesti
Čak i ako niste neki ljubitelj boranije, obećavamo da ćete je nakon ovog recepta zavoleti.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- praziluk
- 3 šargarepe
- 200 g dimljene hrskavice
- malo celera
- 500 g boranije
- 3 čena belog luka
- 1 kašika Brašna
- 1 kašičica Slatke mlevene paprike
- so, suvi začin, peršun
- pasirani paradajz
- lovorov list
- svinjska mast ili ulje
Priprema:
Sitno iseckajte luk, prziluk, šargarepu i celer i ostavite da se dinsta na blagoj temperaturi 15 minuta. U isto vreme ubacite boraniju u ključalu vodu, kuvajte isto 15 minuta. Nakon toga proceđenu boraniju dodajte dodajte povrću i nastavite da dinstate još deset minuta.
Dodajte šolju vodu i 300 ml pasiranog paradajza i sitno isečenu hrskavicu. Dodajte zatim so, suvi začin,biber, lovorov list. Ostavite da se kuva sat vremena na nižoj temperaturi.
Iseckajte sitno beli luk. Spremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja ili masti propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike, na kraju dodajte i beli luk.
Zapržite boraniju, dodajte još malo začina ako je potrebno, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut. Dodajte seckani sveži peršun i boranija je gotova.
(Espreso/Naj žena)