RECEPT
DORUČAK ZA CELU PORODICU: Jutarnja musaka za samo nekoliko minuta
"Jutarnja musaka" je pečena za manje od jedan sat, a njena priprema zahteva svega nekoliko minuta
Ovaj jednostavan recept, spremljen u jednoj tepsiji za osmoro ješnih ljudi, idealno je rešenje ako ste ugostili porodicu ili prijatelje preko noći i nemate rešenje šta da im ponudite za doručak.
Za "jutarnju musaku", napravljenu od jaja, kobasica i sira potrebno vam je svega nekoliko minuta da spremite, a možete da je pripremite i "unapred" i ostavite preko noći u frižideru.
Sastojci:
900 g svinjskih kobasica
12 jaja
1 šolja pavlake
1/4 šolje mleka
so i biber po ukusu
4 mlada luka
1/2 zelene paprike, isečene na kockice
1/2 crvene paprike, isečene na kockice
2 narendanog kačkavalja
Priprema:
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Poprskajte tepsiju sprejom za kuvanje.
U velikoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, mleko, sir i so i biber. Miksajte na maloj brzini električnim mikserom, dok se sve ne sjedini.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih dok ne porumene, lomeći ih je na male komade drvenom kašikom dok se spremaju. Ocedite veći deo masnoće i prespite kobasice u činiju sa mešavinom jaja.
Dodajte paprike i luk u isti tiganj u kome se pekla kobasica i dinstajte još dva-tri minuta. Dodajte u činiju sa jajima i sve promešajte da se sjedini.
Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite 35-50 minuta ili dok se ne formiraju pečene ivice, a sredina jedva pomera.
Ostaci jutarnje musake mogu se da se čuvaju u frižideru i da se konzumiranju naredna tri -četiri dana, samo ih zagrejte.
(Espreso/Telegraf)