Musaka, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

RECEPT

DORUČAK ZA CELU PORODICU: Jutarnja musaka za samo nekoliko minuta

"Jutarnja musaka" je pečena za manje od jedan sat, a njena priprema zahteva svega nekoliko minuta

Objavljeno: 14.09.2022. 07:47h

Ovaj jednostavan recept, spremljen u jednoj tepsiji za osmoro ješnih ljudi, idealno je rešenje ako ste ugostili porodicu ili prijatelje preko noći i nemate rešenje šta da im ponudite za doručak.

Za "jutarnju musaku", napravljenu od jaja, kobasica i sira potrebno vam je svega nekoliko minuta da spremite, a možete da je pripremite i "unapred" i ostavite preko noći u frižideru.

Sastojci:

900 g svinjskih kobasica

12 jaja

1 šolja pavlake

1/4 šolje mleka

so i biber po ukusu

4 mlada luka

1/2 zelene paprike, isečene na kockice

1/2 crvene paprike, isečene na kockice

2 narendanog kačkavalja

Priprema:

Zagrejte rernu na 350 stepeni. Poprskajte tepsiju sprejom za kuvanje.

U velikoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, mleko, sir i so i biber. Miksajte na maloj brzini električnim mikserom, dok se sve ne sjedini.

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih dok ne porumene, lomeći ih je na male komade drvenom kašikom dok se spremaju. Ocedite veći deo masnoće i prespite kobasice u činiju sa mešavinom jaja.

Dodajte paprike i luk u isti tiganj u kome se pekla kobasica i dinstajte još dva-tri minuta. Dodajte u činiju sa jajima i sve promešajte da se sjedini.

Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite 35-50 minuta ili dok se ne formiraju pečene ivice, a sredina jedva pomera.

Ostaci jutarnje musake mogu se da se čuvaju u frižideru i da se konzumiranju naredna tri -četiri dana, samo ih zagrejte.

(Espreso/Telegraf)